Owsiane ciasto z bananami i kokosem (bez mąki i cukru)

Kategoria, Liczba porcji1 porcja

Czas gotowania/pieczenia/smażenia30 min

Składniki
(na formę 22 x 22 cm lub małą prostokątną)
 2 szt. bananów
 4 łyżka/łyżki/łyżek miodu (do smaku)
 400 ml mleka kokosowego w puszce
 1,50 szkl. wiórków kokosowych
 2 szkl. płatków owsianych
1

Banany (dobrze, żeby były miękkie i dojrzałe) blendujemy z mlekiem kokosowym i miodem. Dodajemy wiórki i płatki owsiane i całość dokładnie mieszamy.

2

Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut

4

Uwaga! Jeśli ciasto wydaje się Wam za mało słodkie, można je polać roztopioną czekoladą albo podawać z dżemem lub dodatkiem miodu.

Składniki

Składniki
(na formę 22 x 22 cm lub małą prostokątną)
 2 szt. bananów
 4 łyżka/łyżki/łyżek miodu (do smaku)
 400 ml mleka kokosowego w puszce
 1,50 szkl. wiórków kokosowych
 2 szkl. płatków owsianych

Przepis

1

Banany (dobrze, żeby były miękkie i dojrzałe) blendujemy z mlekiem kokosowym i miodem. Dodajemy wiórki i płatki owsiane i całość dokładnie mieszamy.

2

Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut

4

Uwaga! Jeśli ciasto wydaje się Wam za mało słodkie, można je polać roztopioną czekoladą albo podawać z dżemem lub dodatkiem miodu.

Owsiane ciasto z bananami i kokosem (bez mąki i cukru)