Pancakes – amerykańskie naleśniki

Kategoria, , Liczba porcji1 porcja
 2 szkl. mąki
 1,50 szkl. mleka
 2 szt. jajka
 1,50 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia
 3 łyżka/łyżki/łyżek cukru
 4 łyżka/łyżki/łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła
1

Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do zmiksowanej masy, delikatnie mieszając.

2

Smażymy pancakesy na rozgrzanej patelni do naleśników z obu stron, formując niewielkie placuszki.

3

Podajemy np. z syropem klonowym, bitą śmietaną albo dżemem.

Składniki

 2 szkl. mąki
 1,50 szkl. mleka
 2 szt. jajka
 1,50 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia
 3 łyżka/łyżki/łyżek cukru
 4 łyżka/łyżki/łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła

Przepis

1

Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do zmiksowanej masy, delikatnie mieszając.

2

Smażymy pancakesy na rozgrzanej patelni do naleśników z obu stron, formując niewielkie placuszki.

3

Podajemy np. z syropem klonowym, bitą śmietaną albo dżemem.

Pancakes – amerykańskie naleśniki