Placuszki jogurtowe z truskawkami
Składniki
250 g jogurtu naturalnego
2 szt. jajka
2 łyżka/łyżki/łyżek oleju
1 ⅓ szkl. mąki
2 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia
szczypta soli
kilka truskawek
cukier puder do oprószenia
1
Jogurt, jajka i olej miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Dodajemy cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz sól i ponownie miksujemy lub mieszamy trzepaczką – do połączenia składników. Ciasto będzie bardzo gęste.
2
3
Przed nałożeniem kolejnych porcji ciasta dokładnie wycieramy patelnię ręcznikiem papierowym.
4
Po usmażeniu posypujemy placuszki cukrem pudrem.
Składniki
Składniki
250 g jogurtu naturalnego
2 szt. jajka
2 łyżka/łyżki/łyżek oleju
1 ⅓ szkl. mąki
2 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek proszku do pieczenia
szczypta soli
kilka truskawek
cukier puder do oprószenia
Przepis
1
Jogurt, jajka i olej miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Dodajemy cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz sól i ponownie miksujemy lub mieszamy trzepaczką – do połączenia składników. Ciasto będzie bardzo gęste.
2
3
Przed nałożeniem kolejnych porcji ciasta dokładnie wycieramy patelnię ręcznikiem papierowym.
4
Po usmażeniu posypujemy placuszki cukrem pudrem.