Przyprawa do piernika
10 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek cynamonu
4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek imbiru
3 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek kardamonu
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek goździków
2 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek gałki muszkatołowej
2 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek ziela angielskiego
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek czarnego pieprzu
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek kolendry
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek anyżu
1
Wszystkie składniki rozdrabniamy w młynku lub moździerzu albo ścieramy na tarce.
2
Mieszamy i przechowujemy w zamkniętym słoiczku.
Składniki
10 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek cynamonu
4 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek imbiru
3 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek kardamonu
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek goździków
2 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek gałki muszkatołowej
2 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek ziela angielskiego
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek czarnego pieprzu
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek kolendry
1 łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek anyżu
Przepis
1
Wszystkie składniki rozdrabniamy w młynku lub moździerzu albo ścieramy na tarce.
2
Mieszamy i przechowujemy w zamkniętym słoiczku.