Filet z indyka z żurawiną
Miałam ochotę na mięso z jakimś owocem i przypomniał mi się przepis na filet z indyka z żurawiną. Pyszne, delikatne, słodkie, a zarazem lekko kwaskowe roladki. Idealne!
Składniki
2 filety z indyka
garść suszonej żurawiny
2 grube plastry mozzarelli
panierka – mąka, jajko, bułka tarta
sól, pieprz
Żurawinę zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy na ok. 15 minut. Mięso delikatnie ubijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na wierz każdego fileta kładziemy odsączoną żurawinę i ser. Zwijamy w roladę – w razie potrzeby spinamy wykałaczką.
Panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu ze wszystkich stron.
Źródło: Moje Co Nieco