Placuszki jogurtowe z truskawkami
Poezja! Miękkie, puszyste, a do tego truskawkowe. Nie ma co gadać, trzeba smażyć! Zapraszam Was na placuszki jogurtowe z truskawkami – najlepsze na wakacyjną kolację albo podwieczorek dla małych i dużych.
Jogurt, jajka i olej miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Dodajemy cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz sól i ponownie miksujemy lub mieszamy trzepaczką – do połączenia składników. Ciasto będzie bardzo gęste.
Przed nałożeniem kolejnych porcji ciasta dokładnie wycieramy patelnię ręcznikiem papierowym.
Po usmażeniu posypujemy placuszki cukrem pudrem.
Składniki
Przepis
Jogurt, jajka i olej miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Dodajemy cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz sól i ponownie miksujemy lub mieszamy trzepaczką – do połączenia składników. Ciasto będzie bardzo gęste.
Przed nałożeniem kolejnych porcji ciasta dokładnie wycieramy patelnię ręcznikiem papierowym.
Po usmażeniu posypujemy placuszki cukrem pudrem.
Źródło: Kwestia Smaku