Poleca: Iwona
Źródło: Kuchnia Doroty
![]() |
Fot. Iwona |
Kolejna makaronowa wariacja (po daniu z pesto i tuńczykiem). Tym razem nasz lubiany makaron z truskawkami w wersji włoskiej… Zasadnicza wada tego posiłku – ciężko jest przestać go jeść.
Składniki:
(dla 2 osób)
400 g makaronu
150 g serka mascarpone
200 g truskawek
3 łyżki cukru
Makaron gotujemy do miękkości.
Umyte truskawki dokładnie miksujemy z cukrem, dodajemy mascarpone i znów miksujemy, aż powstanie puszysta masa.
Polewamy sosem ciepły makaron i podajemy jeszcze ciepły.
![]() |
Fot. Iwona |
2 komentarze
yve
on 25 maja 2013 at 18:27tak faktycznie jest boski….
Bee
on 25 maja 2013 at 10:43Jak ja kocham wszystko co z mascarpone <3 taki makaron musi być przepyszny