Zielona pasta jajeczna
Poleca: Krolcia
Fot. Krolcia |
Idąc do nowej pracy, nie sądziłam że trafię na osobę równie mocno jak ja lubiącą pichcić fajne i nieskomplikowane rzeczy. To przepis od sympatycznej pani K.
Składniki:
1 szkl. groszku z puszki
4 jaja
1 pęczek koperku (uwielbiam, więc u mnie 2 pęczki)
1 pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
dowolne zioła (u mnie kilka listków bazylii)
Groszek, 2 ugotowane jajka i 2 żółtka z pozostałych ugotowanych jajek (można dać całe jajka, pasta będzie jaśniejsza) blendujemy na gładko. Dodajemy posiekaną na drobno zieleninę, zioła, czosnek, sól i pieprz do smaku.
Fot. Krolcia |
W tle bagietki na maślance Fot. Ewa |