Tort naleśnikowy
To w zasadzie nie danie, tylko propozycja podania naleśników w inny niż zazwyczaj sposób 🙂 Farsze można dawać dowolne. Najlepiej usmażyć naleśniki mniejsze niż zazwyczaj. Wtedy tort wyjdzie wyższy i będzie wyglądał bardziej spektakularnie.
Smażymy 8-10 naleśników, najlepiej niewielkich.
Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Jogurtu dodajemy tyle, żeby twarożek nie był suchy, ale też nie rozpływał się na boki.
Układamy naleśniki jeden na drugim, przekładając je na przemian dżemem i masą twarogową. Na samej górze rozprowadzamy polewę czekoladową i dekorujemy całość posiekanymi orzechami.
Składniki
Przepis
Smażymy 8-10 naleśników, najlepiej niewielkich.
Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Jogurtu dodajemy tyle, żeby twarożek nie był suchy, ale też nie rozpływał się na boki.
Układamy naleśniki jeden na drugim, przekładając je na przemian dżemem i masą twarogową. Na samej górze rozprowadzamy polewę czekoladową i dekorujemy całość posiekanymi orzechami.
Poleca: Ewa