Płatki jaglane odkryłam niedawno. Pewnie nie każdemu będą smakowały, bo są lekko gorzkawe. Jeśli wolicie płatki owsiane – możecie je wykorzystać w tym przepisie. Jaglanka truskawkowa zmieni się wtedy w owsiankę truskawkową. Ale nie pomijajcie migdałów! Dodają temu deserowi mnóstwo smaku. Chociaż właściwie deser to nie jest dobre słowo – taka jaglanka truskawkowa może być równie dobrze przygotowana jako pożywne śniadanie. Może ją też zabrać ze sobą do pracy i wypić w wolnej chwili. A zmiksowanie jej zajmie Wam rano kilka sekund!
Składniki
200 ml jogurtu naturalnego
1/2 szkl. płatków jaglanych
1/4 szkl. płatków migdałów
1 szkl. truskawek
1 banan
1 łyżeczka miodu
Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Banan obieramy ze skórki i kroimy (łamiemy) na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy.
Źródło: Koktajle owocowe
1 komentarz
Magdalena Kuchaja
on 9 czerwca 2015 at 18:01uwielbiam takie truskawkowe jaglanki!