Jaglanka truskawkowa z migdałami
Płatki jaglane odkryłam niedawno. Pewnie nie każdemu będą smakowały, bo są lekko gorzkawe. Jeśli wolicie płatki owsiane – możecie je wykorzystać w tym przepisie. Jaglanka truskawkowa zmieni się wtedy w owsiankę truskawkową. Ale nie pomijajcie migdałów! Dodają temu deserowi mnóstwo smaku. Chociaż właściwie deser to nie jest dobre słowo – taka jaglanka truskawkowa może być równie dobrze przygotowana jako pożywne śniadanie. Może ją też zabrać ze sobą do pracy i wypić w wolnej chwili. A zmiksowanie jej zajmie Wam rano kilka sekund!
Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Banan obieramy ze skórki i kroimy (łamiemy) na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy.
Składniki
Przepis
Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Banan obieramy ze skórki i kroimy (łamiemy) na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy.
Źródło: Koktajle owocowe