|

Ciasteczka dwuskładnikowe (z dodatkiem)

Poleca: Ewa
Źródło: Handimania

Fot. Ewa

Banany leżały w kuchni i czekały na zmiłowanie. Dzieci nie chciały ich jeść, bo za gorąco. Wolały bardziej „mokre” owoce. I w sumie im się nie dziwię 😉 Jednak z bananów trzeba było coś przygotować. Na obiad usmażyliśmy placuszki, a na deser przygotowaliśmy te banalnie proste ciasteczka. Przy okazji – to doskonały przepis na pierwszy wypiek dla dzieciaków! Już dwulatek sobie z tym poradzi.

Składniki:
(na 9 ciasteczek)
2 miękkie banany
1 szkl. płatków owsianych
ewentualnie pół tabliczki posiekanej gorzkiej czekolady

Banany rozgniatamy w misce, najlepiej widelcem. Dodajemy płatki owsiane i ewentualnie posiekaną czekoladę. Mieszamy całość. Z powstałej masy formujemy ciasteczka (najpierw kuleczki, potem je spłaszczamy). Układamy na papierze do pieczenia.

Pieczemy w 180 stopniach przez 10-15 minut (zależy, jak bardzo przyrumienione chcemy je mieć).

Podobne wpisy