|

Jajecznica po w臋giersku

Poleca: Iwona

Fot. Iwona

Jajecznica w wersji – na mokro. Idealna na sezon pomidorowo-paprykowy 馃槈

Sk艂adniki:
(na 2 osoby)
papryka
papryka s艂odka – przyprawa
5-6 jajek
cebula
kilka plastr贸w salami – u mnie zwykle w臋dlina
2 艣rednie pomidory
s贸l, pieprz
艂y偶ka mas艂a
troch臋 偶贸艂tego sera – opcjonalnie

Papryk臋 po umyciu kroimy na kawa艂eczki, pomidora wyparzamy, obieramy ze sk贸rki, kroimy. W臋dlin臋 kroimy na plasterki. Cebul臋 siekamy nie za drobno.
Wszystko wrzucamy na patelni臋 i podsma偶amy na 艂y偶ce mas艂a.
Dodajemy roztrzepane jajka, przyprawiamy sol膮, pieprzem i papryk膮 i dok艂adnie mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji. Na koniec mo偶na doda膰 ser.

Podobne wpisy