Poleca: Antylopka
![]() |
Fot. Antylopka |
Składniki:
(na 2 porcje)
ok. 200 ml mocnej kawy
100 ml mleka
4 łyżeczki amaretto do cappuccino
4 kostki mlecznej czekolady
czekolada w proszku do posypania
Zaparzamy mocną kawę – w ekspresie, aby nie było fusów. Wrzucamy pokruszoną czekoladę. Do szejkera wlewamy mleko, amaretto i kawę z czekoladą. Dokładamy kilka kostek lodu i dokładnie mieszamy. Rozlewamy po równo do dwóch szklanek, aby utworzyła się lekka pianka.
Można udekorować bitą śmietaną, ale dla mnie na upały to kiepski pomysł, więc wierzch posypuję czekoladą w proszku.
2 komentarze
Justyna Bąk
on 24 lipca 2013 at 15:02świetna na lato, orzeźwiająca:D:D
Manufaktura Ciastek i nie tylko
on 24 lipca 2013 at 09:28pożeram wszystko co na zimno:))