Deser jogurtowy z granatem
Kontynuujemy wątek walentynkowy. I przygotowujemy się do wielkiej niespodzianki, która już jutro pojawi się na blogu. Planujecie jakieś kulinarne atrakcje dla swoich bliskich z okazji 14 lutego? Ode mnie dziś jedna propozycja. Z moim ulubionym granatem! Nie podaję ilości składników – najlepiej dobrać je według własnych preferencji. W każdej konfiguracji taki deser jogurtowy z granatem wyjdzie pysznie.
Składniki
jogurt naturalny
miód
brzoskwinie z puszki
płatki owsiane
pestki dyni
migdały, płatki migdałów lub orzechy nerkowca
nasiona granatu
Jogurt naturalny dosładzamy miodem i dokładnie mieszamy. W szklance lub ozdobnym naczyniu układamy warstwami pokrojone brzoskwinie, płatki owsiane, pestki dyni i migdały lub orzechy, przekładając je jogurtem. Wierzch dekorujemy nasionami granatu.