||

Tagliatelle z bobem

Poleca: Ania

Fot. Ania

Kolejne danie z serii „obiad w 15 minut”. Jeśli przygotowanie jedzenia zajmuje więcej czasu, niż potrzebujemy do ugotowania makaronu, to dla mnie jest to już danie wykwintne 😉

Potrzebujemy:
niedużą cebulę
kawałek boczku lub szynki parmeńskiej
kilka pieczarek – około 5 niedużych sztuk
bób (około szklanki) – u mnie oczywiście mrożony
1/4 papryki
kilka łyżek śmietany
sól, pieprz

makaron tagliatelle ugotowany w osolonej wodzie

Cebulę kroimy w piórka, boczek/szynkę w plasterki. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilkę smażymy. Dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę i bób. Chwilkę dusimy – aż warzywa zmiękną. Solimy, pieprzymy, dodajemy śmietanę. Wrzucamy ugotowany makaron i mieszamy dokładnie.

Fot. Ania

Podobne wpisy