|||

Tort naleśnikowy

To w zasadzie nie danie, tylko propozycja podania naleśników w inny niż zazwyczaj sposób 🙂 Farsze można dawać dowolne. Najlepiej usmażyć naleśniki mniejsze niż zazwyczaj. Wtedy tort wyjdzie wyższy i będzie wyglądał bardziej spektakularnie.

Kategoria, , , Liczba porcji1 porcja

Składniki
 810 szt. naleśników
 pół słoiczka dżemu
 200 g twarogu
 2 łyżka/łyżki/łyżek cukru
 jogurt naturalny
 polewa czekoladowa
 orzechy, np. nerkowca

1

Smażymy 8-10 naleśników, najlepiej niewielkich.

2

Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Jogurtu dodajemy tyle, żeby twarożek nie był suchy, ale też nie rozpływał się na boki.

3

Układamy naleśniki jeden na drugim, przekładając je na przemian dżemem i masą twarogową. Na samej górze rozprowadzamy polewę czekoladową i dekorujemy całość posiekanymi orzechami.

Składniki

Składniki
 810 szt. naleśników
 pół słoiczka dżemu
 200 g twarogu
 2 łyżka/łyżki/łyżek cukru
 jogurt naturalny
 polewa czekoladowa
 orzechy, np. nerkowca

Przepis

1

Smażymy 8-10 naleśników, najlepiej niewielkich.

2

Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i jogurtem. Jogurtu dodajemy tyle, żeby twarożek nie był suchy, ale też nie rozpływał się na boki.

3

Układamy naleśniki jeden na drugim, przekładając je na przemian dżemem i masą twarogową. Na samej górze rozprowadzamy polewę czekoladową i dekorujemy całość posiekanymi orzechami.

Tort naleśnikowy

Poleca: Ewa

Fot. Ewa
Fot. Ewa
Przepis jest odpowiedzią na jedno z Wyzwań Kulinarnych roku 2015!
** Naleśniki w nietypowym kształcie**

Podobne wpisy