|

Sola/mintaj w sosie pieczarkowym

Poleca: Iwona

Fot. Iwona

Rybka w wersji – dla każdego coś dobrego. Pyszny kotlecik rybkowy, zwłaszcza dla dzieci, które rybek nie lubią 🙂

Składniki:
ryba – sola lub mintaj
płatki kukurydziane
jajko
sól, pieprz, przyprawa do ryb
pieczarki
śmietana
koperek
olej do smażenia

Ryby rozmrażamy, przyprawiamy i odstawiamy na kilka minut. Panierujemy w jajku, a potem w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażymy na oleju.
Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki i dusimy. Jak już zmiękną, dodajemy łyżkę-dwie (w zależności od ilości pieczarek) śmietany, przyprawiamy solą, pieprzem i koperkiem.

Fot. Iwona

Przepis bierze udział w akcji na Durszlaku

Podobne wpisy