Chili con carne zapiekane
Poleca: Krolcia
Fot. Krolcia |
Tym razem dodatkowo wersja zapiekana w naleśniku. Wyszło genialnie pyszne!!!!!!!!!
Składniki:
naleśniki
ser żółty
0,5 kg mięsa mielonego
2 cebule
3 ząbki czosnku
1-2 czerwone papryki
puszka kukurydzy
puszka fasoli czerwonej
maleńka, baaardzo drobno pociachana ostra papryczka
puszka pomidorów CAŁYCH (całych dlatego, że w całych są same pomidory, a w pomidorach krojonych jest 81% pomidora w pomidorze – warto czytać etykiety :))
sól, pieprz, przyprawa do chili con carne
Farsz przygotowujemy jak klasyczne chili con carne.
Naleśniki nieskromnie napełniamy farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu na kilku wiórkach masła. Na wierzch dajemy ser i zapiekamy na dużym ogniu tak długo, aż ser się rozpuści i nieco zrumieni.
Można dać na wierzch ketchup.
Fot. Krolcia |
Fot. Krolcia |
Fot. Krolcia |