Domowe kakao
Fot. Ewa |
„Kakałko” to jeden z nielicznym ciepłych napojów, jakie tolerują moje Dzieci. Na co dzień piją głównie wodę. Najstarszy czasem sięga po zieloną herbatę, ale reszta gardzi innymi napojami. A z tym słodzonym sklepowym „kakałkiem” – wiadomo, różnie bywa. Zawsze więc mam w szafce przygotowaną mieszankę, którą wystarczy rozpuścić w ciepłym mleku. I gotowe 🙂
Składniki:
1/2 szkl. gorzkiego kakao
3/4 szkl. cukru pudru
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
szczypta mielonego czarnego pieprzu
Wszystkie składniki mieszamy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku, np. słoiczku.
Na kubek ciepłego mleka wystarczą 2 łyżeczki domowej mieszanki kakaowej.
Poleca: Ewa
Źródło: Wypieki z Pasją