|

Jaglany pasztet z kurczaka

Poleca: Ewa
Źródło: Jedzonko Malucha

Fot. Ewa

Delikatne i bardzo smaczne danie. Nadaje się równie dobrze do kanapek, jak i jako obiad dla malucha. Mój dwulatek próbował w obu wersjach i za każdym razem pałaszował ze smakiem.

Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
1 szkl. kaszy jaglanej
majeranek, tymianek, sól, pieprz

Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji z opakowania. Piersi z kurczaka zmielić. Wszystko razem wymieszać i doprawić. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach przez około 40 minut.

Fot. Ewa

Fot. Ewa

Fot. Ewa

Przepis bierze udział w akcjach na Mikserze Kulinarnym
Domowy Wyrób
Wielkanocne pasztety

Podobne wpisy