Poleca: Gabi
![]() |
Fot. Gabi |
Składniki:
Naleśniki:
mąka pszenna
jajko
mleko
odrobina wody
odrobina oleju
odrobinka soli
Ilości mąki i mleka dajemy na wyczucie, aby ciasto nie było za gęste, ale i nie za rzadkie i dało się upiec dość cienkie naleśniki.
Nie solę ani nie przyprawiam ciasta naleśnikowego, bo przecież dam przyprawiony farsz!
Farsz:
mięso mielone 1/2 kg – ugotować
1/2 kg pieczarek – obrać i zetrzeć na tarce, podsmażyć
pieprz, sól – doprawić dość dobrze!
1 jajko
Wszystko razem zmielić blenderem (lub przepuścić przez maszynkę do mięsa).
![]() |
Fot. Gabi |
![]() |
Fot. Gabi |
3 komentarze
jessi
on 13 grudnia 2017 at 15:06Mielone mięso???? Raczej porządne wołowe z rosołu!!!
Ewa Popielarz
on 4 stycznia 2018 at 12:17Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zmielić mięso z rosołu 😉
mopswkuchni
on 22 kwietnia 2013 at 18:16Dawno nie robiłam takich krokiecików, pychotka! I można zabrać na obiad do pracy 🙂