||

Kurczak w sosie włoskim

Poleca: Antylopka
Źródło: przepis z opakowania serka Philadelphia

Fot. Antylopka

Składniki (dla 4 osób):
3 piersi z kurczaka
200 gram sosu pomidorowego (lub kilka pomidorów lima)
100 gram serka
czosnek i zioła
1 cebula biała
przyprawa do kurczaka (użyłam curry)
zielona pietruszka
odrobina oliwy z oliwek
pieprz

Mięso pokroić na małe kawałki, oprószyć curry i podsmażyć delikatnie na oliwie z oliwek. Cebulę pokroić w piórka i dodać do mięsa. Podsmażyć razem kilka minut, aż cebula zmięknie. Zalać sosem pomidorowym, dołożyć serek i dokładnie wymieszać. Poddusić kilka minut, dodać pietruszkę i świeżo zmielony pieprz.

Dobrze komponuje się z ryżem lub makaronem penne.

Podobne wpisy