Naleśniki kukurydziane

Czasem lubię eksperymentować z naleśnikami. Niedawno dostałam specjalną maszynkę do ich smażenia, więc wszystkie dawne przepisy wróćiły. Odkopuję je teraz i wypróbowuję po raz koleny. Kukurydziane są pierwsze na liście.

KategoriaLiczba porcji1 porcja

Składniki
 1 ½ szkl. mąki kukurydzianej
 ¼ szkl. mąki pszennej
 1 ½ szkl. mleka
 2 szt. jajka
 ¼ szkl. miodu
 szczypta soli

1

Wszystkie składniki miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Odstawiamy na kilkanaście minut.

2

Smażymy na mocno rozgrzanej patelni do naleśników po 1-2 minuty z obu stron.

Składniki

Składniki
 1 ½ szkl. mąki kukurydzianej
 ¼ szkl. mąki pszennej
 1 ½ szkl. mleka
 2 szt. jajka
 ¼ szkl. miodu
 szczypta soli

Przepis

1

Wszystkie składniki miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Odstawiamy na kilkanaście minut.

2

Smażymy na mocno rozgrzanej patelni do naleśników po 1-2 minuty z obu stron.

Naleśniki kukurydziane

Poleca: Ewa
Źródło: Moje Wypieki

Podobne wpisy