|

Panierowane warzywa

Poleca: Antylopka

Fot. Antylopka

Pięknie się prezentują, świetnie smakują i przełamują rutynę! Panierowane warzywa zachwycą wszystkich: od dzieci po tradycyjne w kuchni babcie. Wspaniały dodatek do dań głównych, ale też dobra opcja na kolację.

Składniki:
różyczki kalafiora
różyczki brokuła (ilość w zależności od pojemności brzuszków)
jajko i bułka tarta do panierki
vegeta
oliwa do frytkownicy (tudzież do smażenia w głębokim tłuszczu)

Surowego kalafiora i brokuła (lub rozmrożone) dzielimy na różyczki podobnej wielkości. Panierujemy w jajku z vegetą i bułce tartej. Smażymy we frytkownicy na 180 stopni (u mnie jest to opcja na krążki cebulowe, kalmary, warzywa) lub na głębokim tłuszczu w garnku czy głębokiej patelni.
Podajemy z różnymi sosami.

Fot. Antylopka

Fot. Antylopka

Fot. Antylopka

Podobne wpisy