Migdałowe scones z białą czekoladą i granatem
Nazwa tego dania mówi wszystko. Nawet sobie nie wyobrażacie, jakie to jest pyszne! I nawet nie…
Nazwa tego dania mówi wszystko. Nawet sobie nie wyobrażacie, jakie to jest pyszne! I nawet nie…
Owsiane, bo z płatkami owsianymi. Z jarmużem – bo z jarmużem. Mało takiego pieczywa w polskim…
Takie pieczywo to świetny sposób na zużycie nadmiaru twarogu. Szczególnie jeśli robi się zakupy raz w…
Chleby z twarogiem to jedne z moich ulubionych „udziwnionych” rodzajów pieczywa. Bardziej lubię chyba tylko chleby…
Wyobrażacie to sobie? Wigilijny wieczór, a dzieci krzyczą: „Ja zjem nos!”, „Ja chcę kawałek czapki!”, „Zostawcie…
Dokładnie rok temu przygotowałam swój pierwszy zakwas żytni. Upiekłam na nim wiele chlebów, ale w końcu…
Bochenek ze zdjęcia przygotował mój Mąż. Nie piecze na co dzień, a jednak chleb dyniowy wyszedł…
Pita to kapryśne chlebki. Nie zawsze wychodzą takie, jak powinny. Czasem nie chcą się „napompować”. Ale…
Można kombinować, kupować wymyślne mąki, dodawać ziarna, działać z zakwasem, zaczynami. Zaplatać w fantazyjny sposób, wyrabiać…