|

Sałatka z surimi

Poleca: Antylopka

Fot. Antylopka

W upały niechętnie stoję przy garach. Apetytu jednak mniejszego nie mam, więc trzeba znaleźć potrawę bez gotowania, jednak treściwą. Idealna na upały jest sałatka ze świeżych warzyw z surimi – tzn. paluszkami krabowymi. Poza moją córcią i mną nikt ich w domu nie je w postaci innej niż właśnie sałatka lub zapiekanych w cieście francuskim. Dziś przepis na sałatkę. Gdy upały miną, będzie i coś na ciepło.

Składniki:
sałata (albo rukola, albo mieszanka sałat)
pomidorki koktajlowe
ogórek zielony
papryka (akurat miałam zieloną, ale lepsza byłaby żółta)
kilka paluszków surimi (wzięłam 6)
dressing: oliwa z oliwek, odrobina octu winnego jabłkowego, vegeta nature

Warzywa pokroić: pomidorki na pół, ogórka na półplasterki, paprykę na małe kawałki. Surimi pokroić na 5-6 części, wymieszać z warzywami. Doprawić dressingiem i wymieszać.

Fot. Antylopka

Podobne wpisy