Spaghetti nie po bolońsku
Poleca: Antylopka
Fot. Antylopka |
Z mięskiem, ale również z warzywami. Bo kto powiedział, że w kuchni ciągle musi być tak samo? Nowe dodatki, inne przyprawy i nudne bolognese ma nowy image 🙂
Potrzeba:
spaghetti lub inny makaron (300 gramów u nas)
300 gramów mielonego mięsa
kilka pieczarek pokrojonych w paski
średnia cukinia pokrojona w kostkę
średnia cebula pokrojona w kostkę
ząbek czosnku
pomidory lub pasta pomidorowa – 200 gramów
przyprawy: pieprz, ostra papryka, natka pietruszki, mieszanka hiszpańska, bazylia
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
W rondlu podsmażam mięso z cebulką, doprawiam pieprzem, pietruszką i mieszanką hiszpańską. Dodaję wyciśnięty czosnek i pieczarki i duszę kolejne kilka minut. Następnie odrzucam cukinię i duszę dalej pod przykryciem. Na końcu dodaję pastę pomidorową i doprawiam bazylią i ostrą papryką.
Fot. Antylopka |