Czekoladowe ciacha „z widelcem”
Poleca: Ewa
Fot. Ewa |
Nie rezygnujcie z „widelcowego” wzoru – dodaje tym ciastkom uroku 馃檪 Cho膰 oczywi艣cie do smaku nic nie wnosi. Chocia偶 kto wie 馃檪
Sk艂adniki:
200 g mas艂a
125 g cukru
300 g m膮ki
1 艂y偶eczka sody oczyszczonej
1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
30 g kakao
Ciep艂e mas艂o ucieramy z cukrem. Dodajemy powoli wymieszane suche sk艂adniki – m膮k臋, sod臋, proszek i kakao. Z masy lepimy kulki i uk艂adamy je na blasze wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Ma艂ym widelczykiem lekko je sp艂aszczamy, tworz膮c wz贸r z z膮bk贸w widelca.
Pieczemy 5 minut w 170 stopniach i potem jeszcze 10 minut w 150 stopniach.
Fot. Ewa |