||

Francuska przekąska imprezowa

Poleca: Gabi

Fot. Gabi

Prosty przepis na przekąskę imprezową 🙂

Składniki:
ciasto francuskie
kiełbasa krakowska podsuszana (kupuję w Biedronce, bo plastry są super cienkie) lub salami – kto co woli
pieczarki pocięte w cienkie plasterki
stary żółty ser
troszkę keczupu

Ciasto rozkładamy i układamy na nim ciasno, jedną obok drugiej, kiełbasę. Na to układamy pieczarki. Cieniutko polewamy keczupem – tyle o ile. Wszystko posypujemy startym serem. Zawijamy ciasno roladę, kroimy na krążki około 2-3 cm i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 st. średnio 20 minut (trzeba sprawdzać „czy już”).

Fot. Gabi

Fot. Gabi

Fot. Gabi

Przepis bierze udział w akcji na Mikserze Kulinarnym
Czas na ciasto francuskie

Podobne wpisy