Frittata „po rosole”
Poleca: Ewa
Zastanawiacie się czasem, co zrobić z warzywami i mięsem z rosołu? Ja mam częst oten problem. Głupio wyrzucać, a – nie oczukujmy się – wygotowane przez parę godzin produkty już nie za dobrze smakują. Mimo wszystko kombinuję, co by tu z nimi zrobić. Ostatnio wyszła taka zapiekanka. Po włosku można by ją nazwać frittatą, po naszemu – omletem. I kolacja „po rosole” gotowa 🙂
Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoto.
Pozostałe warzywa i mięso kroimy w kostkę i układamy w natłuszczonej formie na tartę.
Jajka mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zalewamy masą jajeczną warzywa i mięso.
Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut– aż masa się zetnie.
Składniki
Przepis
Ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle na złoto.
Pozostałe warzywa i mięso kroimy w kostkę i układamy w natłuszczonej formie na tartę.
Jajka mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zalewamy masą jajeczną warzywa i mięso.
Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut– aż masa się zetnie.