Poleca: Gabi
![]() |
Fot. Gabi |
Znalazłam przepis w gazetce Biedronkowej i nie myślałam, że wyjdzie z tego coś dobrego.
Wyszło! I to dużo i bardzo smaczne!
Składniki:
250 g parówek z szynki
200 g dobrej kiełbasy, np podwawelskiej
2 czerwone papryki
2 cebule
250 g cukinii
puszka kukurydzy
puszka pomidorów bez skórki
4 ząbki czosnku
łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
100 ml oliwy
sól, pieprz
Parówki i kiełbasę pokrój w półplasterki.
Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Cukinię wydrąż, obierz i pokój w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kiełbasę i podsmaż, dorzuć parówki, a po około 5 minutach dorzuć cebule, czosnek i papryki w proszku.
Dodaj wszystkie warzywa (pomidory też trzeba pokroić, sos z puszki też dodaję) i duś choć 30 minut.
Dopraw pod koniec solą i pieprzem.
GOTOWE.
PS. Następnym razem dam dwa razy tyle cukinii, bo jakoś mi znikła ta cukinia w tym leczo 🙂
![]() |
Fot. Gabi |
4 komentarze
Estera Milewska
on 16 stycznia 2014 at 19:54W Biedronkowych gazetkach jest dużo dobrych przepisów 🙂
Ewa P.
on 7 lipca 2013 at 15:21Robię takie, tylko bez parówek i kukurydzy. I doprawiam majerankiem. Właśnie stoi na gazie 🙂
Ewa P.
on 7 lipca 2013 at 16:24Aaa… I jeszcze pod koniec gotowania wrzucam pokrojony w kostkę żółty ser 🙂
Klaudia
on 9 czerwca 2013 at 06:55Uwielbiam Leczo 🙂