||

Leczo

Poleca: Gabi

Fot. Gabi

Znalazłam przepis w gazetce Biedronkowej i nie myślałam, że wyjdzie z tego coś dobrego.
Wyszło! I to dużo i bardzo smaczne!

Składniki:
250 g parówek z szynki
200 g dobrej kiełbasy, np podwawelskiej
2 czerwone papryki
2 cebule
250 g cukinii
puszka kukurydzy
puszka pomidorów bez skórki
4 ząbki czosnku
łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
100 ml oliwy
sól, pieprz

Parówki i kiełbasę pokrój w półplasterki.
Paprykę, cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Cukinię wydrąż, obierz i pokój w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kiełbasę i podsmaż, dorzuć parówki, a po około 5 minutach dorzuć cebule, czosnek i papryki w proszku.
Dodaj wszystkie warzywa (pomidory też trzeba pokroić, sos z puszki też dodaję) i duś choć 30 minut.
Dopraw pod koniec solą i pieprzem.
GOTOWE.

PS. Następnym razem dam dwa razy tyle cukinii, bo jakoś mi znikła ta cukinia w tym leczo 🙂

Fot. Gabi

Podobne wpisy