Miało być mango lassi, ale w domu było jeszcze trochę innych produktów do zużycia, więc wyszło takie nie wiadomo co. Ale smaczne! Koktajl mango-banan jest lekko gorzkawy od dodatku płatków jaglanych. Oczywiście można je zastąpić owsianymi, żytnimi i dowolnymi innymi. Ale ten jaglany smak ma coś w sobie. Na pożywne drugie śniadanie albo podwieczorek – nie tylko dla dzieci!
Składniki
1 małe mango
1/2 banana
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. jogurtu naturalnego lub greckiego
3 łyżki płatków jaglanych
1 łyżeczka miodu
Przepis jest odpowiedzią na jedno z Wyzwań kulinarnych roku 2015: Twój ulubiony kolor w roli głównej
Uwaga! Podsumowanie Wyzwania jest już dostępne na blogu!
4 komentarze
kasia
on 18 sierpnia 2015 at 22:31Uwielbiamy takie koktajle!
W sam do letniego, lekkiego sniadania…
🙂
Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze
Kasia
http://www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
eva
on 18 sierpnia 2015 at 22:43U nas zazwyczaj jako drugie śniadanie przed lub po drzemce Malucha 🙂
Magdalena Kuchaja
on 18 sierpnia 2015 at 11:34koktajl pierwsza klasa :0
eva
on 18 sierpnia 2015 at 13:49🙂