Koktajl trójkolorowy
Poleca: Ewa
Fot. Ewa |
Zazwyczaj owoce jemy w domu „na surowo”, ale czasem urozmaicamy sobie dzień i miksujemy różne koktajle. Dziwnym trafem najlepiej smakują te, które niecodziennie wyglądają – choć przecież i tak wszystko się potem miesza 🙂
Składniki:
(na 3 porcje)
Warstwa żółta:
1 pomarańcza
1/3 puszki ananasa
Warstwa różowa:
200 g malin
1/2 banana
1/2 szkl. mleka
Warstwa zielona:
1/2 banana
1 szkl. jarmużu
1 zielone jabłko
1/2 szkl. mleka
1 łyżeczka miodu
Przygotowujemy składniki: Pomarańczę i banana obieramy ze skórki. Pozostałe owoce myjemy. Jabłka pozbawiamy pestek. Jarmuż myjemy i odcinamy stwardniałe łodyżki.
Miksujemy składniki poszczególnych warstw i po kolei przelewamy delikatnie do szklanek. Podajmy od razu lub po schłodzeniu w lodówce.