Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką i serem
Poleca: Renia
Fot. Renia |
Składniki:
300-400 gram szynki w kawałku (ja kupuję konserwową)
300-400 gram sera żółtego w kawałku
1 kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
4-6 pomidorów
6 jajek
1 cebula
łyżeczka musztardy
majonez (400 ml)
Kapustę zszatkować, ser, szynkę, pomidory i ugotowane wcześniej jajka pokroić w kostkę, cebulę wymieszać z łyżeczką musztardy. Najlepiej układać warstwami i każdą warstwę smarować majonezem, ale można też wymieszać wszystkie składniki razem z majonezem. Doprawić solą i pieprzem, ale nie jest to konieczne, ja nic nie dodaję, a i tak jest pyszna. Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na cała noc.
Fot. Renia |
Fot. Renia |