|

Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką i serem

Poleca: Renia

Fot. Renia

Składniki:
300-400 gram szynki w kawałku (ja kupuję konserwową)
300-400 gram sera żółtego w kawałku
1 kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
4-6 pomidorów
6 jajek
1 cebula
łyżeczka musztardy
majonez (400 ml)

Kapustę zszatkować, ser, szynkę, pomidory i ugotowane wcześniej jajka pokroić w kostkę, cebulę wymieszać z łyżeczką musztardy. Najlepiej układać warstwami i każdą warstwę smarować majonezem, ale można też wymieszać wszystkie składniki razem z majonezem. Doprawić solą i pieprzem, ale nie jest to konieczne, ja nic nie dodaję, a i tak jest pyszna. Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na cała noc.

Fot. Renia

Fot. Renia

Przepis bierze udział w akcji na Durszlaku

Podobne wpisy