![]() |
Fot. Ewa |
Albo się jest maniakiem pesto albo, nie jest… Ja zdecydowanie jestem i moją manią z powodzeniem zarażam rodzinę. Tym razem w wersji z tuńczykiem. Wygląda jak wygląda, ale smakuje kapitalnie… Nawet moja dwuletnia córka wolała to od ruskich pierogów, więc co tu dużo pisać?
Składniki:
makaron
2-3 łyżki pesto bazyliowego
puszka tuńczyka
1 łyżka oliwy
sól, pieprz, bazylia
starty ser żółty lub parmezan
Makaron gotujemy do miękkości.
Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pesto, a po chwili tuńczyka.
Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy i mieszamy, aż do połączenia składników.
Podajemy posypane serem żółtym lub parmezanem.
Poleca: Iwona
![]() |
Fot. Iwona |
2 komentarze
Jaroslaw
on 17 grudnia 2017 at 07:29Bardzo szybkie i niezle danie
Ewa Popielarz
on 4 stycznia 2018 at 12:21Już sam makaron z pesto jest pyszny, tuńczyk dodaje smaku 🙂 Cieszę się, że się spodobało, i zapraszam częściej!