||

Makaron z pesto i tuńczykiem

Fot. Ewa

Albo się jest maniakiem pesto albo, nie jest… Ja zdecydowanie jestem i moją manią z powodzeniem zarażam rodzinę. Tym razem w wersji z tuńczykiem. Wygląda jak wygląda, ale smakuje kapitalnie… Nawet moja dwuletnia córka wolała to od ruskich pierogów, więc co tu dużo pisać?

Składniki:
makaron
2-3 łyżki pesto bazyliowego
puszka tuńczyka
1 łyżka oliwy
sól, pieprz, bazylia
starty ser żółty lub parmezan

Makaron gotujemy do miękkości.
Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pesto, a po chwili tuńczyka.
Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy i mieszamy, aż do połączenia składników.

Podajemy posypane serem żółtym lub parmezanem.

Poleca: Iwona

Fot. Iwona

Podobne wpisy