|

Pierś z kurczaka z ananasem i żółtym serem

Poleca: Asjaa

Fot. Asjaa

Składniki:
pierś z kurczaka
ananas z puszki (plastry)
ser żółty
przyprawa do kurczaka

Filet przekrajamy wzdłuż i lekko rozbijamy. Posypujemy przyprawą do kurczaka (lub ulubionymi ziołami i przyprawami) i wstawiamy na jakieś 15 min. do lodówki – można na dłużej, ale w końcu danie miało być „na szybko” 🙂
Następnie rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy filety ok. 2-3 min. z każdej strony.
Jeżeli nie mamy na stanie patelni grillowej, możemy obtoczyć filety w jajku i bułce tartej i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Zgrillowane (tudzież usmażone) filety układamy w naczyniu żaroodpornym, na każdy filet kładziemy ananasa, na to plaster sera.
Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach ok. 20 min., potem zdejmujemy przykrywkę i pieczemy jeszcze chwilkę, do zarumienienia sera.

Podobne wpisy