Makaron z pieczarkami na szybko
Poleca: Gabi
Fot. Gabi |
Porcja na jedną osobę, bo ja gotuję tylko dla siebie. Jednak porcja jest dość spora.
Szybko i smacznie.
Składniki:
50 g makaronu razowego
100 g piersi kurczaka
¼ szkl. bulionu warzywnego
ząbek czosnku i kilka cebul dymek
5 pieczarek
½ łyżki startego sera żółtego
łyżka oliwy
¼ jogurtu naturalnego 0%
sól, pieprz
bazylia lub oregano
Na oliwie usmaż pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.
Dodaj bulion i gotuj do miękkiego. (JA NIE DAJĘ BULIONU, BO PIECZARKI PUSZCZAJĄ ODPOWIEDNIĄ ILOŚĆ WODY)
Pod koniec dodaj ser i jogurt, dopraw.
Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.