Pączki ptysiowe Anny Starmach
Anna Starmach, autorka przepisu, reklamuje te pączki ptysiowe w następujący sposób: nie zawierają drożdży, więc nie…
Anna Starmach, autorka przepisu, reklamuje te pączki ptysiowe w następujący sposób: nie zawierają drożdży, więc nie…
Zewsząd słychać, że człowiek przyzwyczajony do glutenu będzie miał duży problem, żeby polubić bezglutenowe pieczywo czy…
Fot. Ewa Powiem szczerze, że nie mam pojęcia, po co te drożdże w przepisie 🙂 Ciasto…
Klasyczne kruche ciastka zawsze sprawdzają się najlepiej. A jeśli dodamy do nich cynamon, zrobi się bardziej…
Ten wzór pierniczków znalazłam kiedyś na Pintereście. I już wiedziałam, że kiedyś go wykorzystam. Po pierwsze…
Fot. Ewa Jednym z ostatnich Wyzwań Kulinarnych roku 2015 było upieczenie makaroników. Nie porwałam się jednak…
Fot. Ewa To ciasteczka bardzo popularne w Austrii, Niemczech i innych krajach Europy. Pieczone zazwyczaj w…
Palmiery to najprostsze ciastka świata. Jeśli wydają się Wam za proste, możecie pokusić się o własnoręczne…
To co prawda ciastka „niepolskie”, ale bardzo pasują do polskich świąt! Czekolada i orzechy – nic więcej…