Dyniowy sos alfredo do makaronu
Trochę czasu już w życiu spędziłam w kuchni, a prostota pewnych dań cały czas mnie zadziwia….
Trochę czasu już w życiu spędziłam w kuchni, a prostota pewnych dań cały czas mnie zadziwia….
Zupełnie nie rozumiem głosów krytyki pod adresem dekoracji i gadżetów świątecznych pojawiających się na przykład już…
Próbowałam wielu specyfików – robiłam mikstury z bananów, daktyli, kakao, z awokado, słodziłam miodem, nie słodziłam wcale….
W tym roku nareszcie spełniłam jedną ze swoich kulinarnych zachcianek i kupiłam maszynę do lodów. Najzwyklejszą, względnie…
Przedziwne są te naleśniki. Po pierwsze nie mają w składzie jajek. Po drugie są na drożdżach…
To jest dopiero pomysł! Jeśli lubicie placki ziemniaczane, ale przeraża Was smażenie ich na dużej ilości tłuszczu…
W Krakowie mieszkam od kilkunastu lat, ale małdrzyków nigdy dotąd nie jadłam. Być może dlatego, że…
Mówić o dyni w samym środku wiosny to jak serwować pierniczki na Wielkanoc. Ale akurat dynia…
Szaszłyki z piekarnika? Czemu nie! Szczególnie kiedy za oknem wiosna jeszcze nie może się zdecydować, czy…