Pancakes – amerykańskie naleśniki
Pancakes to zachodnia wersja naleśników. Z naszymi naleśnikami nie mają wiele wspólnego, bardziej przypominają racuchy. Są grubsze, zazwyczaj mniejsze i nie zwijamy ich przed podaniem. Ale w smaku niczym naszym naleśnikom nie ustępują. Zdecydowanie warte polecenia!
Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do zmiksowanej masy, delikatnie mieszając.
Smażymy pancakesy na rozgrzanej patelni do naleśników z obu stron, formując niewielkie placuszki.
Podajemy np. z syropem klonowym, bitą śmietaną albo dżemem.
Składniki
Przepis
Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do zmiksowanej masy, delikatnie mieszając.
Smażymy pancakesy na rozgrzanej patelni do naleśników z obu stron, formując niewielkie placuszki.
Podajemy np. z syropem klonowym, bitą śmietaną albo dżemem.