||

Panierowana cukinia z indykiem i chorizo

Poleca: Antylopka

Fot. Antylopka

Ciekawy pomysł mojego męża na smaczną kolację.

Składniki:
(przepis na 4 osoby)
6 małych cukinii
3 filety z piersi indyka
1/3 chorizo
bułka tarta
jajko
vegeta
sól, curry, słodka papryka
oliwa z oliwek (ok. 2 łyżki)

Cukinie obrać i przekroić wzdłuż na pół, posypać solą i odstawić na chwilę. W tym czasie mięso pokroić w kostkę, chorizo w pół-plasterki. W miseczce zamieszać oliwę z oliwek z curry i słodką papryką, wymieszać dokładnie. Obtoczyć w tym mięso z chorizo. Przemieszać, aby wszystkie kawałki pokryły się przyprawami i odstawić na bok.
Z cukinii ściągnąć wodę wyciągniętą przez sól, lekko osuszyć i opanierować w jajku z dodatkiem vegety oraz bułce tartej. Następnie podsmażyć na małym ogniu na odrobinie oliwy.
Mięso i chorizo podsmażyć w woku, mieszając co jakiś czas.

Podobne wpisy