Batbout – chlebki z kaszy manny smażone na patelni
Wiedziałam, że kiedy założę na Facebooku grupę dla osób, które lubią piec, nie tylko pomogę innym zacząć…
Wiedziałam, że kiedy założę na Facebooku grupę dla osób, które lubią piec, nie tylko pomogę innym zacząć…
Zakwas żytni to nie tylko chleb! Można na nim upiec też bułki, i to słodkie! Można…
To najprostsze chlebki świata. My powiedzielibyśmy – podpłomyki, a w kuchni indyjskiej nazywają je czapati (inaczej…
Nie da się upiec w domu chleba tostowego takiego, jaki kupujemy w sklepach. Po prostu się…
Jeffrey Hamelman to autor książki Chleb, zwanej „Biblią chleba”. Na pierwszy rzut oka książka może odstraszać –…
Jak przechowywać chleb? Macie swoje patenty? Jeśli zjadacie pieczywo w ciągu doby albo dwóch od wypieku…
Chleby nocne to bardzo ciekawy wynalazek. Ciasto przygotowujemy wieczorem, wstawiamy je do lodówki, żeby za szybko…
Przychodzi taki dzień, kiedy człowiek budzi się rano i myśli, że zjadłby ciepłą bułkę prosto z pieca. Niestety…
Kiedy nie mam czasu, sięgam po przepisy na pieczywo, które znam od dawna i mogę przygotować…