Poleca: Gabi
![]() |
Fot. Gabi |
Przepis dostałam od Bratowej, która znalazła go gdzieś w necie. Szybkie i smaczne. W sam raz na ”szybką imprezę”.
Składniki:
6 jajek
1 pęczek szczypiorku
250 g żółtego sera
2 pęczki rzodkiewki
5-6 łyżek majonezu
sól, pieprz
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce, wsypujemy do miski (najlepiej szklanej) i posypujemy ciut solą i pieprzem. Smarujemy jajka majonezem.
Zasypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Można znowu dać troszkę majonemu, ale ja nie daję.
Zasypujemy startym żółtym serem.
A na sam wierzch rozprowadzamy startą rzodkiewkę.
Tak sałatkę podajemy na stół, ale… przed zjedzeniem radzę wymieszać ją dokładnie 🙂 Łatwiej nałożyć, łatwiej jeść.
2 komentarze
Szefowa w swojej kuchni ;-)
on 4 grudnia 2014 at 15:21Brzmi bardzo wiosennie. 🙂
Justyna Żak
on 4 grudnia 2014 at 10:04na pewno smaczna:)