Sos ranczerski
|

Sos ranczerski

Sos ranczerski to taki „podrasowany” sos czosnkowy. Doskonały do przekąsek i do grilla. Wbrew tej przydługiej liście składników przygotowuje się go błyskawicznie. Wystarczy wlać wszystko do miski i wymieszać. Doprawiamy oczywiście do smaku solą i pieprzem. Może wykorzystacie ten przepis jeszcze dziś wieczorem, na imprezie sylwestrowej?

Składniki

1/4 szkl. maślanki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub posiekane
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka posiekanego koperku
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz

Nic prostszego – wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionymi przekąskami.

Źródło: Filozofia Smaku

Podobne wpisy