Surwiwalowa sałatka grillowa
Polecają: Ania i Ewa
Fot. Ewa |
Przychodzi taki dzień, kiedy człowiek jest na wakacjach, w lodówce same śniadaniowe produkty, a do grilla zjadłoby się jakąś sałatkę. Jak powszechnie wiadomo – desperacja jest matką wynalazków. Tak właśnie powstała desperacka sałatka grillowa. Z pozdrowieniami ze słonecznego Rewala.
Składniki:
1 szkl. maślanki
1 czubata łyżeczka serka śmietankowego kanapkowego (takiego do smarowania)
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka keczupu
szczypta soli, odrobina przyprawy do grilla
sałata zielona
2-3 pomidory
1-2 ogórki gruntowe
Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory i ogórki kroimy (pomidory można obrać ze skórki). Wszystkie pozostałe składniki mieszamy stopniowo, co chwilę próbując, czy sos jest jeszcze zjadliwy 🙂 Zalewamy sałatkę i podajemy z mięsem lub rybą z grilla.
Fot. Ewa |