Składniki:
2 jajka
400 g pomidorów z puszki lub 3-4 świeże
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/4 puszki kukurydzy
1 awokado
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Na głębokiej patelni podsmażamy na oliwie pokrojony drobno czosnek. Dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, fasolę i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie wbijamy na wierzch jajka, przykrywamy patelnię i gotujemy jeszcze ok. 3-4 minut, aż białka się zetną.
Ściągamy patelnię z ognia i dodajemy pokrojone awokado. Podajemy na ciepło.
Poleca: Ewa
Źródło: Kwestia Smaku
2 komentarze
Lady laura.
on 16 lipca 2016 at 12:59Pyszna i z fajnymi dodatkami.
eva
on 17 lipca 2016 at 19:31Ja ją uwielbiam w każdej postaci 🙂 Szczególnie teraz – kiedy można dać świeże pomidory, a nie z puszki.