||

Szaszłyk z indora

Poleca: Wrublik

Fot. Wrublik

Rozmaite mięsa pasują na grilla, można sobie wybierać, co kto lubi – łopatkę wieprzową, udka kurczaka, skrzydełka czy, tak jak u nas było, pierś z indyka!

Składniki:
1 kg mięsa
1 słoik majonezu
sól, pieprz
warzywa (cebulka, papryka, kukurydza)

Dzień przed grillowaniem pokroić mięso w kostkę lub skrzydełka po prostu wrzucić do miski, dodać pieprz, sól i majonez – wszystko dokładnie wymieszać i pod przykryciem odstawić do lodówki. Na następny dzień nadziać na patyczki mięso „poprzetykane” warzywami i piec najlepiej na grillu. W domowych warunkach – w piekarniku pieczemy 30 min. w 200 stopniach, najlepiej na funkcji grill 🙂

Fot. Wrublik

Przepis bierze udział w akcji na Durszlaku

Podobne wpisy