Tarta na szybko z pomidorami
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
3 łyżeczki musztardy
400-500 g pomidorów (najelepiej świeżych, ale mogą być też w puszce)
125 g mozzarelli
50 g startego sera cheddar
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
świeże zioła (opcjonalnie)
Ciasto francuskie rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Boki ciasta zawijamy do środka (po ok. 1 cm z każdej strony). Nakłuwamy ciasto widelcem i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w 200 stopnich przez ok. 13-15 minut.
Wyjmujemy ciasto z piekarnika i smarujemy je musztardą. Rozkładamy pokrojone pomidory, przykrywamy je pokrojoną mozzarellą i startym serem żółtym.
Pieczemy raz jeszcze w 200 stopniach przez 15 minut.
Dekorujemy ziołami.
Poleca: Ewa
Źrodło: Madame Edith