|

Twarożek urabiany

Poleca: Ewa

Na zdjęciu jako dodatek do pain bouillie
Fot. Ewa

Długo się zastanawiałam, czy wstawiać tego typu przepisy na bloga. Ale doszłam do wniosku, że zawsze znajdzie się w czeluściach sieci internetowej ktoś, kto pierwszy raz w życiu przygotowuje sam śniadanie albo gotuje kaszę jaglaną czy pierwszy raz smaży naleśniki. A nuż się przyda! Zatem – oby się przydawało. Częstujcie się 🙂

Składniki:
twaróg (u mnie zazwyczaj półtłusty)
jogurt naturalny
szczypiorek lub/i rzodkiewka (opcjonalnie)
dowolne zioła, np. kminek, czarnuszka (opcjonalnie)
sól, pieprz

Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek lub i rzodkiewkę – to w lecie, zimą najczęściej dodaję kminek lub czarnuszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego, żeby uzyskać pożądaną konsystencję.

Przepis bierze udział w akcji na Mikserze Kulinarnym
Domowy Wyrób

Podobne wpisy