Poleca: Ewa
![]() |
Na zdjęciu jako dodatek do pain bouillie Fot. Ewa |
Długo się zastanawiałam, czy wstawiać tego typu przepisy na bloga. Ale doszłam do wniosku, że zawsze znajdzie się w czeluściach sieci internetowej ktoś, kto pierwszy raz w życiu przygotowuje sam śniadanie albo gotuje kaszę jaglaną czy pierwszy raz smaży naleśniki. A nuż się przyda! Zatem – oby się przydawało. Częstujcie się 🙂
Składniki:
twaróg (u mnie zazwyczaj półtłusty)
jogurt naturalny
szczypiorek lub/i rzodkiewka (opcjonalnie)
dowolne zioła, np. kminek, czarnuszka (opcjonalnie)
sól, pieprz
Twaróg rozdrabniamy w misce widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek lub i rzodkiewkę – to w lecie, zimą najczęściej dodaję kminek lub czarnuszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego, żeby uzyskać pożądaną konsystencję.
2 komentarze
Ry bka
on 21 stycznia 2015 at 06:47Wygląda cudownie, aż chce się spróbować,
zapachniało ciepłem i wiosenką 🙂
pozdrawiam i zapraszam do mnie: http://passionatanyprice.blogspot.com/
eva
on 21 stycznia 2015 at 08:31Dziękuję 🙂
Pełna wiosna będzie, jak dojdzie szczypiorek i rzodkiewka 🙂