Muffiny cytrynowe z rabarbarem
Słodko-kwaśne smaki to najlepsze, co może nam przynieść wiosna. Do tych muffinów – jakby było mało kwaskowatości rabarbaru,…
Słodko-kwaśne smaki to najlepsze, co może nam przynieść wiosna. Do tych muffinów – jakby było mało kwaskowatości rabarbaru,…
Sezon na rabarbar w pełni, próbuję więc wycisnąć z niego najwięcej, jak się da. Ponieważ ciasto…
Chlebek bananowy to w naszym domu hit od dawna. Zazwyczaj nie dodaję do niego nawet cukru –…
Ciasto drożdżowe to mój ulubiony słodki wypiek. Nic nie pobije zapachu i smaku świeżych drożdży. Nie…
Uwielbiam cytrynowe smaki, szczególnie wtedy, kiedy za oknem robi się gorąco. A przyznacie, że wiosna w…
Bo kto powiedział, że tłuczek ma służyć tylko do ubijania mięsa? Dziś mam dla Was przepis…
Wielkanoc bez jajek jest jak Boże Narodzenie bez śniegu. Tyle że ostatnio pogoda płata nam figle…
Banan i czekolada to znane połączenie. Ale banan i ciasto drożdżowe? O ile sobie przypominam, nigdy jeszcze…
Zakwas kojarzy mi się ze słonym pieczywem, dlatego tym chętniej testuję wszystkie słodkie przepisy z jego…